top of page

Wat houdt een behandeling bij mij in, en wat maakt mij anders dan de reguliere diëtist.

Waar komt het probleem vandaan?

Wat ik tijdens mijn behandeling één van de belangrijkste dingen vind is, het uitzoeken van het probleem, waar komt het vandaan. (Als er een probleem is). Uit eigen ervaring van vele bezoeken aan professionals wordt er in deze maatschappij vooral niet naar de oorzaak gekeken, maar wordt er snel iets gegeven voor het probleem, bijvoorbeeld met medicatie. Want dat kan het ‘snel’ oplossen. Dit zorgt op de korte termijn misschien voor een oplossing, maar niet op de lange termijn. Als ik vraag naar de oorzaak, wordt daar geen aandacht aan besteedt. Zelf vind ik dit zo ontzettend jammer. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste winst te halen valt uit de oorzaak. Tijdens mijn behandeling zal ik mij dus vooral focussen om uit te zoeken waar iets vandaan komt, al gaat dit om gezondheidsproblemen, gedragsproblemen, etc. Als het buiten mijn vakgebied valt als diëtist en leefstijlcoach, verwijs ik jou natuurlijk door naar een arts of kunnen we samenwerken om de oorzaak van het probleem samen op te lossen.

Persoonlijkheid

Persoonlijke begeleiding en persoonlijke aandacht is essentieel voor een goede behandeling. Hier wil ik daarom ook extra mijn focus opleggen. Zelf heb ik hier niet altijd hele goede ervaringen mee gehad. Tijdens mijn opleiding ben ik bij verschillende diëtisten en gezondheidsprofessionals onder begeleiding geweest vanwege mijn darmklachten. Vaak werd ik niet begrepen en miste ik het stukje empathische vermogen. Alleen een voedingsschema gaat hier dan niet bij helpen. Daarom heb ik ervoor gekozen om tijdens mijn behandeling naast voeding ook extra aandacht te besteden aan stukje ‘mind’. Een voedingsadvies is een onderdeel van een gezonde leefstijl, daarnaast zijn ontspanning, beweging, sporten en een positief zelfbeeld essentieel voor een gezonde leefstijl.

Bewustwording gedrag

Hoe jij je op dit moment voelt en hoe jij in het leven staat, heeft veel invloed op jouw mindhealth. Bij een negatiefzelfbeeld blijkt ook dat je in een negatieve spiraal kan belanden. Terwijl je juist de positieve dingen moet benadrukken. Dit zorgt ervoor dat je veel positiever en vrolijker in het leven staat! En natuurlijk dit kan niet altijd, maar het is al goed als je ervan bewust wordt.

Samen doelen opstellen

Het opstellen van doelen doen we samen. Het is belangrijk dat jij jouw nieuwe leefstijl kan volhouden en dat het niet een dieet wordt. We gaan voor een leefstijl verandering en niet voor een DIEET! We doen dit stapje voor stapje, zodat je rustig kan wennen. Hoe langzamer je erover doet, hoe meer je bewust wordt van je verandering.

Meetbaar maken

Hoe maak je, je doelen meetbaar? Deze vraag hebben we veel behandeld tijdens mijn opleiding. Dit ging vaak over een bepaald gewicht of een bepaalde waarde van je bloedsuikerspiegel. Dit kan! Dit is iets wat ik aan jou overlaat, het kan namelijk ook zijn dat jij een doelstelling gericht hebt op jouw welbevinden. Het gaat om jou!Mijn visie over voeding

Ik heb mijn studie gevolgd aan de hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie heb ik van alles geleerd over voeding en de werkwijze van het menselijk lichaam. Daarnaast heb ik veel onderzoek gedaan naar andere voedingsstijlen. Ik vind het belangrijk dat je het lichaam vooral voedt met voeding waar je lichaam ook daadwerkelijk wat aan heeft. En daarnaast vind ik genieten ook essentieel! Als er maar een balans is. Binnenkort start ik met de opleiding ‘orthomoleculaire therapeut’. Dit is wat ik ook mee wil gaan nemen tijdens mijn begeleiding. Ook besteed ik veel aandacht aan hormonen.

Conclusie

Ik kijk naar het totaal plaatje en vind empathische vermogen en persoonlijkheid essentieel voor een behandeling. We gaan samen opzoek naar de oorzaak van het probleem. Daarnaast besteed ik veel aandacht aan de gehele leefstijl en niet alleen aan een voedingsschema. Deze factoren zijn essentieel voor een gezonde leefstijl!

Spreekt deze manier van behandelen jou aan?! Dan ben je hier zeker op de goede plaats!
61 weergaven
bottom of page