top of page

Hou van jezelf

Bijgewerkt op: 27 mei 2020


Hoe kan ik mijn lichaam liefhebben als het niet doet wat ik wil? Hoe kan ik van mijn lichaam houden als het niet eruit ziet zoals ik het wil? Misschien denk je dat je nooit van je lichaam kan houden. Dit is negatief! Draai dit om, want je lichaam doet wel wat jij wilt als je van je lichaam gaat houden. Laat je lichaam genieten. Sla toe en leer wat je angsten zijn.


Zelf heb ik tijdens mijn studie veel onderzoek gedaan naar psychologie en voeding. Ik vind deze combinatie essentieel voor een gezonde leefstijl. Veel voorkomende factoren in de praktijk zijn: gedragsverandering, laag zelfbeeld, balans lijnen of leefstijl verandering. Ik heb hiervoor verschillende boeken gelezen. Waaronder: Uit de ban van emotie-eten, Mindfull afvallen, The only diet there is, Dieetoplossing, Eet mij en meerdere boeken van Louise Hay, met als favoriet 'Je kunt je leven helen'.
Praat tegen jezelf, alsof je het tegen je beste vriend(in) hebt

Praat jij vaak negatief tegen jezelf, probeer dit dan eens om te draaien. Doe net alsof je het tegen je beste vriend of vriendin hebt. Maar wat levert dit dan voor jezelf op?

Door positief tegen jezelf te praten, zal jij je veel beter voelen en jezelf meer accepteren. Wees lief voor jezelf en voor je lichaam. Dit zal je dan ook uitstralen! Hoe jij je voelt zegt veel over jouw uitstraling. Goed voor jezelf zorgen heeft niet alleen met voeding en beweging te maken, maar ook heel veel met je mind!Een aantal mooie uitspraken uit de boeken


Als iets niet lukt, heb je niet gefaald maar geleerd


Echte winnaars zijn verliezers die nooit opgeven


Geen enkele ervaring is voor niets


Kracht ligt er niet in dat wij nooit vallen, maar iedere keer als we vallen dat we weer opstaanEigen verhaal

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

Ik heb heel lang geworsteld met mezelf. Ik was zo'n persoon die vaak negatief en lelijk over zichzelf sprak. Toen ik in de puberteit kwam, kreeg ik plotseling veel darmklachten. Wat uiteindelijk leidde tot zwaar ondergewicht. Na een ziekenhuis opname is er uiteindelijk uit gekomen dat ik het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) heb. Na veel onderzoek heb ik uiteindelijk een voedingspatroon gevonden wat bij mij past. Dit was niet makkelijk. Door mijn zware ondergewicht heb ik veel gewichtsschommelingen gehad en kon ik niet accepteren dat ik nou eenmaal wat meer curves had gekregen dan normaal. In deze periode ben ik fanatiek gaan sporten en hier uiteindelijk een grote hobby van gemaakt. Dit is dan ook één van de redenen om te starten met de opleiding 'Voeding en Diëtetiek' en personal training.


De afgelopen jaren heb ik vooral geleerd door ervaring en onderzoek te doen. Dat het heel belangrijk is om lief voor jezelf te zijn.
Accepteer jezelf

Richt je vooral op het positieve


Geef jezelf complimenten


Focus niet op wat slecht gaat, maar juist op wat wel goed gaat


Luister goed naar je eigen lichaam

103 weergaven
bottom of page